Składniki:
- 100 ml mocno schłodzonego soku jabłkowego,
- 50 ml żubrówki,
- 15 ml soku z cytryny (to mniej więcej 1 łyżka),
- odrobina mielonego cynamonu,
- kostki lodu.
Składniki:
Przygotowanie:
Zmieszaj żubrówkę z sokiem jabłkowym i sokiem z cytryny. Przelej do szklanki i posyp szczyptą mielonego cynamonu. Podawaj z lodem.
Szarlotka drink to jeden z najpopularniejszych sposobów serwowania żubrówki w okresie letnim. Dobrze schłodzony sok jabłkowy i odrobina cynamonu nadają mu ciekawy smak. Jeszcze lepszy efekt możesz uzyskać dodając gazowany sok jabłkowy. Żubrówka z sokiem jabłkowym popularna była także w czasach PRL-u. Bardzo prosty koktajl, ale często najprostsze mikstury mają najbardziej niewiarygodne smaki, to jeden z tych napojów! Żubrówka to polska wódka aromatyzowana trawą żubrową – dzięki temu ma żółtawy kolor i wytrawny, ziołowy smak.